© KSNMK 2018

over ons koor

De tijd vliegt! In 2017 bestaat ons koor 75 jaar.

Oorspronkelijk was ons koor verbonden aan de Sint-Niklaaskerk te Ieper. Toen die kerk in de negentiger jaren van de vorige eeuw aan de eredienst onttrokken werd om een museum te worden, verkaste het koor naar de Sint-Maartensparochie die nu de Sint-Maartens en Sint- Niklaasparochie werd. Het koor werd opgericht door André Moerman en werd later overgenomen door zijn jongere broer Hendrik. Hendrik wás gewoon het koor. Van optredens organiseren, partituren sorteren, nieuwe muziek zoeken, nieuwe werken aanleren, de hele kooradministratie ... hij deed gewoon alles! Een paar jaar geleden nam hij afscheid van “zijn” koor en gaf het stokje door aan Bastijn Steelandt, toevallig ook ons jongste lid ...
Volg ons ook op Facebook!

KSNMK

ons bestuur

Een democratische ingesteldheid

Om de dagelijkse werking van ons koor te garanderen, verkiest het koor om de drie jaar een nieuw koorbestuur. De vaste kern van ons bestuur bestaat uit onze voorzitter, Marnix Muylle, onze dirigent, Bastijn Steelandt en onze secrataris, Philippe Vanderghote. Via deze mensen kan je ons altijd contacteren. Deze kern is aangevuld met een groep enthousiaste bestuursleden: Stephaan Neels, Wilfried Parmentier, Marc Descamps en Filip Lebleu. Het bestuur vergadert om de tweetal maanden.

ons repertoire

Van kerkkoor tot allround mannenkoor

Inderdaad, ons koor is ontstaan als kerkkoor. Tevens één van de weinige mannenkoren die er nog over zijn in ons land. Ons kerkrepertoire gaat van gregoriaanse gezangen tot moderne kerkelijke muziek, zonder de grote klassieke werken van Bach, Haydn en Mozart te schuwen. Daarnaast heeft het koor al heel vroeg een meer werelds repertoire uitgebouwd, met de grote klassiekers voor mannenkoor, operawerken, musicalstukken en recent meer moderne koorwerken.
Over ons koor Over ons koor Ons bestuur Ons bestuur Ons repertoire Ons repertoire

onze dirigent

Bastijn Steelandt

Na 53 jaar dirigeren, droeg onze dirigent Hendrik Moerman in 2013 de leiding van ons koor over aan Bastijn Steelandt. Met veel zorg en toewijding wil hij de rijke traditie van ons mannenkoor verderzetten. Bastijn genoot zijn muziekopleiding aan het conservatorium van Kortrijk en is in 2016 afgestudeerd als musicoloog aan de KULeuven. Hij is tevens actief in verschillende muziekverenigingen.
Onze dirigent Onze dirigent
of op Soundcloud